RUTINA DE BEAUTY PENTRU TOAMNĂ

Schimbarea sezonului schimbă RUTINA DE BEAUTY

Sosirea toamnei și schimbarea de anotimp afectează multe aspecte ale sănătății, iar pielea nu este exclusă. În această perioadă a anului poate apărea mai deteriorată și mai deshidratată din cauza expunerii la razele soarelui, indiferent dacă ați fost la plajă sau la munte, mai ales dacă nu v-ați protejat corespunzător.

Razele UV sunt printre principalii responsabili de îmbătrânirea pielii noastre. UVA, în special, poate altera pe termen lung elastina și colagenul, reducând elasticitatea și fermitatea țesuturilor (mai mult despre aceste substanțe cititi aici) și contribuind la producerea de radicali liberi care generează stresul oxidativ. La aceasta se adaugă stilul de viață oarecum nereglementat, tipic vacanțelor, și o alimentație nu întotdeauna corectă, care provoacă un stres suplimentar pentru piele. Din toate aceste motive, pielea are adesea un aspect lipsit de strălucire și neuniform după vară.


CUVINTE CHEIE PENTRU O RUTINĂ DE FRUMUSEȚE REÎNNOITĂ


HIDRATARE. Hidratarea pielii este esențială nu numai pentru menținerea funcțiilor acesteia, ci și pentru aspectul ei: o piele hidratată are un aspect sănătos și radiant și este mai puțin predispusă la îmbătrânirea pielii. Hidratarea începe cu o curățare zilnică corectă, folosind produse de curățare care nu sunt agresive și care respectă filmul hidrolipidic al pielii (un exemplu de produs îl vedeți aici), deja pus la încercare de expunerea la soare, combinate cu produse hidratante, cum ar fi cremele care conțin acid hialuronic, cunoscut pentru capacitatea sa de a imobiliza apa, ceea ce face ca pielea să fie tonifiată și hidratată.


REGENERARE. Atunci când pielea pare obosită și stresată, poate fi utilă îmbogățirea rutinei de înfrumusețare cu un produs exfoliant: un scrub cu microgranule delicate, care se masează cu mișcări rotative ușoare o dată pe săptămână după curățare sau, alternativ, un ingredient activ exfoliant, cum ar fi acidul glicolic sau acidul mandelic (aici explic de ce prefer activii exfolianți în locul scruburilor). În acest fel, se elimină celulele moarte și impuritățile și se îmbunătățește textura pielii, promovând regenerarea profundă a pielii; în plus, eliminarea grosimii superficiale favorizează absorbția și eficiența tratamentelor aplicate ulterior.

NUTRIȚIE. După zile lungi petrecute la soare și vânt, este important să se refacă lipidele și apa din piele, pentru a reface bariera protectoare a pielii, pe care agenții externi o pot degrada. Prin urmare, produsele care conțin uleiuri și grăsimi nutritive și emoliente sunt excelente. Să nu uităm nici de produsele pe bază de ingrediente active care stimulează producția de colagen pentru a favoriza elasticitatea și tonusul țesuturilor și pentru a combate ridurile și semnele de îmbătrânire (pentru mai multe detalii aici explic bariera protectoare). 

Pentru o mai mare eficiență a tratamentelor zilnice, se pot folosi concentrate de vitamine: vitamina E, cu acțiune calmantă, hidratantă și antioxidantă, încetinește îmbătrânirea celulară și păstrează structura colagenului; vitamina C, antioxidantă și iluminatoare, ideală pentru pielea stresată de expunerea la razele UV; resveratrol, un antioxidant activ care protejează celulele prin contracararea formării radicalilor liberi, responsabili de degradarea acizilor grași din piele și de alterarea colagenului (aici puteți vedea câteva produse care conțin resveratrol).

Pentru o acțiune intensivă, recomand utilizarea boosterelor, adică a formulelor concentrate care acționează ca tratamente de impact în fiole cosmetice, pentru a revitaliza și regenera pielea în profunzime, în special atunci când aceasta este obosită, stresată și marcată de timp. Acestea se aplică înainte de cremă, în loc de serum, și sunt uneori diferențiate în formulări de zi și de noapte.

În final, pentru a obține rezultate maxime, este important să combinați tratamentul cosmetic cu o acțiune "din interior". O dietă completă este esențială pentru bunăstarea organismului și frumuseții pielii și, atunci când este cazul, este posibil să se suplimenteze ceea ce este necesar cu nutraceutice. După vară, Colagenul și Acidul hialuronic sunt utile pentru a contracara apariția ridurilor și pentru a favoriza elasticitatea și luminozitatea pielii, excelente în combinație cu Manganul, un oligoelement important care protejează celulele de stresul oxidativ; Coenzima Q10, care are proprietăți "anti-aging": contracarează pierderea de colagen, încetinind formarea ridurilor și ajutând la menținerea tonusului pielii; Acidul lipoic, care neutralizează daunele provocate de expunerea la soare, prevenind astfel semnele de îmbătrânire și, în special, formarea petelor.

Prin pași mici și simpli, poți oferi pielii tale un aspect mai sănătos și strălucitor, revenind în "formă" pentru lunile mai reci!


Bibliografie:

de Dr. Martina Sottana







Comentarii

Postări populare